Перейти к содержимому

Законы, правила, распоряжения, карты водоемов.


Сообщений в теме: 50

#51

Отправлено 19 Февраль 2016 - 15:02

До кінця 2016 року Україна отримає онлайн-платформу з вичерпною інформацією про всі водойми на території країни, видовий склад водних біоресурсів, можливості для промислового та любительського рибальства на кожній з них тощо. Також платформа міститиме корисну інформацію для любителів риболовлі, розповів Голова Держрибагентства Ярема Ковалів під час ефіру на радіо «Вести».

За його словами, на веб-сайті відомства наразі вже представлено електронну карту з інформацією про зимувальні ями, проте її ресурсу недостатньо для того, щоб відповідати рівню електронізації сучасного суспільства. Тому відомство разом з активістами працює над онлайн-платформою, яка за допомогою GPS-технологій дозволятиме рибалці визначати свою локацію, перевіряти, чи не знаходиться він у зоні, забороненій для лову, міститиме корисні поради про правила поведінки та техніку безпеки під час лову.

«В ідеалі система має виглядати наступним чином. Я на смартфоні відкриваю карту і можу бачити, знаходжусь в забороненій зоні, чи ні, де клює риба, де можна рибалити і на якому озері, чи облаштовані там місця для лову», - пояснив Голова.